Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο

Το Paphos Music Lovers Association Winter Festival παρουσιάζει το ενιαίο ‘Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο’ του στο Τεχνόπολις 20, τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 3μμ. Η πιανίστας Ivelina Ruseva σε ένα ευχάριστο ρεσιτάλ αγαπημένων κλασικών κομματιών που όλοι γνωρίζεται και αργότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κλασικά και σύγχρονα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την σοπράνο Tina Chester.

Απολαύστε φρέσκο καφέ (ή τσάι ή χυμό) και παραδοσιακές βουλγαρικές λιχουδιές κατά τη διάρκεια του διαλλείματος. Μετά το κονσέρτο θα ακολουθήσει ένα μικρό γιορτινό γλέντι, με σπιτικές mince pies, μια παραδοσιακή βρετανική συνταγή, μαζί με γερμανικό Gluhwein (ζεστό κρασί).

Είσοδος: €14 συμπεριλαμβανομένου καφέ, γλυκά, ζεστό κρασί
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς)

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ivelina Ruseva (πιάνο): γεννήθηκε στην Ruse της Βουλγαρίας. Στην ηλικία των επτά χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου και στα δέκα γίνεται δεκτή στο μουσικό σχολείο "Veselin Stogianov"- Ruse. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της συμμετείχε σε πολλές συναυλίες όπως και σε διαγωνισμούς για solo πιάνο. Το 1992 αποφοιτά με άριστα και γίνεται δεκτή στην Εθνική Μουσική Ακαδημία "Pancho Vladigerov" στην Σόφια της Βουλγαρίας από την οποία αποφοιτά πάλι με άριστα. Από το 1999 διαμένει μόνιμα στην Πάφο όπου διδάσκει πιάνο με πολύ καλά αποτελέσματα και παράλληλα λαμβάνει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες για solo πιάνο και μουσική δωματίου. Η εμπειρία της στη διδασκαλία πιάνου μετρά πάνω από 20 χρόνια.

Tina Chester (σοπράνο): Η Tina Chester σπούδασε μουσική στο κολλέγιο και πήρε δίπλωμα στην φωνητική. Αν και είχε τραγουδήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ήταν στην ηλικία των 35 όταν η φωνή της Τίνας αναδείχθηκε στο κλασικό ρεπερτόριο. Η Τίνα περιγράφει ολόκληρη τη ζωή της ως ένα μείγμα μουσικής και χορού. Ασχολείται με το ποπ και παραδοσιακό τραγούδι, τραγούδησε σε χορωδίες και έλαβε μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς. Είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε «Amateur Operatics» και σε «Musical Theatre» και συνεργάστηκε με πολλές ορχήστρες και πιο μικρά μουσικά σύνολα. Το 2015 ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησε στο Τεχνόπολις 20,μαζί με τον Δώρο Ζήσιμο (τσέλο) και τη Natalia Lezedova (πιάνο). Το 2016 συμμετείχε σε μια μεγάλη παραγωγή στο έργο του Πόλυ Χαραλάμπους «Ευαγόρας της Κύπρου» που παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο Τάλας.

 

Ποτε

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2018
Ώρα: Ξεκινά στις 15:00

Που

Λεωφόρος Νικολάου Νικολαΐδη 18
Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος
 
Πηγή: cyprusevents.net

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.