Ο Σον Πεν γυρίζει ντοκιμαντέρ στην Κωνσταντινούπολη για τον Τζαμάλ Κασόγκι

Ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε πριν από δύο μήνες μέσα στο προξενείο της χώρας του στην τουρκική πόλη, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο βραβευμένος δύο φορές με Οσκαρ ηθοποιός εθεάθη μπροστά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μαζί με το 10μελές συνεργείο παραγωγής του, μεταξύ τους και σωματοφύλακες, όπου έκανε γυρίσματα όπως και στην προξενική κατοικία της Σαουδικής Αραβίας. Ο Πεν συνεχίζει να εργάζεται στην περιοχή με την ομάδα παραγωγής του. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Σον Πεν διακρίνεται να είναι ντυμένος στα μαύρα και να ετοιμάζεται να μιλήσει σε έναν εικονολήπτη που είναι μπροστά από οδόφραγμα της αστυνομίας, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στο προξενείο. Μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ και έγραφε άρθρα κυρίως για την Washington Post.

Ο 58χρονος ηθοποιός είναι γνωστός για τις θέσεις του στην πολιτική, στις δημόσιες συζητήσεις στις ΗΠΑ αλλά και για τις πρωτοβουλίες του, μερικές φορές αμφιλεγόμενες, σε άλλες χώρες. Ο Σον Πεν δέχτηκε πολλές επικρίσεις μετά τη συνέντευξη που πήρε το 2015 από τον Μεξικανό βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν που τότε καταζητείτο.

Η Μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντε Καστίγιο είχε μεσολαβήσει στον Ελ Τσάπο για να μαγνητοσκοπηθεί αυτή η συνέντευξη. Ο Πεν έχει τιμηθεί δύο φορές με το Οσκαρ καλύτερης ερμηνείας: το 2004 για τον ρόλο του στην ταινία "Mystic River" ("Σκοτεινό Ποτάμι") και το 2009 για την ερμηνεία του στην ταινία "Harvey Milk" ("Χάρβεϊ Μιλκ") που ήταν αφιερωμένη στον πρώτο δημοτικό σύμβουλο δηλωμένο ομοφυλόφιλο του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1970.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.