Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ για πρώτη φορά μαζί σε ταινία ύστερα από δύο δεκαετίες

Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ, φίλοι από τα παλιά και συνεργάτες στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Pearl Street θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους σε ταινία μετά από δύο δεκαετίες. Σύμφωνα με το Deadline, o Μπεν Αφλεκ θα σκηνοθετήσει την ταινία και ο Ματ Ντέιμον θα είναι πρωταγωνιστής.

Το σενάριο θα υπογράφουν οι Πολ Γουέρνικ και Ρετ Ρις. Θέμα της ταινίας θα είναι η ιστορία ενός πρώην αστυνομικού, ο οποίος έστησε απάτη με το παιχνίδι "McDonald`s Monopoly" και έκλεψε εκατομμύρια δολάρια.
Το σκάνδαλο βγήκε στο φως στις αρχές του 2000 και η ταινία είναι βασισμένη σε ρεπορτάζ του Τζεφ Μέις για την Daily Beast. Το McDonald`s Monopoly ήταν μία προωθητική παραλλαγή του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού από τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων fast-food.
Τα McDonald`s έδινε κάρτες σε όσους αγόραζαν συγκεκριμένα γεύματα, παρόμοιες της Monopoly, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε μεγάλα δώρα, αυτοκίνητα, πολυτελείς διακοπές και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αν ο καταναλωτής συγκέντρωνε όλες τις κάρτες του ίδιου χρώματος.
Ο Μάικλ Χούβερ το 2001 υποστήριξε ότι κέρδισε το μεγάλο έπαθλο του 1 εκ. δολαρίων αφού συγκέντρωσε τις κάρτες και τηλεοπτικό συνεργείο πήγε στο σπίτι του στο Ροντ Αιλαντ. "Τα μέλη του συνεργείου άκουγαν υπομονετικά την ιστορία του, αναγνωρίζοντας σιωπηλά τις ασήμαντες λεπτομέρειες που εντοπίζονται στις ιστορίες που λένε οι ψεύτες. Υποψιάστηκαν ότι ο Χούβερ δεν ήταν τυχερός νικητής, αλλά μέλος μιας μεγάλης εγκληματικής συνωμοσίας εξαπάτησης της αλυσίδας fast-food.
Οι δύο άνδρες πίσω από την κάμερα δεν ήταν από την McDonald`s. Ήταν μυστικοί πράκτορες του FBI" αναφέρεται σε δημοσίευμα του Variety. Επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο πρώην αστυνομικός, Τζερόμ Τζέικομπσον, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας στην εταιρεία Simon arketing που εκτύπωνε τα κομμάτια του παιχνιδιού Monopoly και μπόρεσε, εξαπατώντας, να υπεξαιρέσει 24 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πρώην αστυνομικός άρχισε να κλέβει από την εταιρεία κομμάτια του παιχνιδιού και τα έδινε σε φίλους, συγγενείς με αντάλλαγμα ένα ποσοστό των κερδών τους. Όμως σύντομα, ο μικρός κύκλος του έγινε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από γκάγκστερς, ιδιοκτήτες strip club, καταδικασθέντων για αδικήματα, διακινητών ναρκωτικών και μία οικογένεια Μορμόνων.
Σύμφωνα με το Deadline, οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί Μπεν Αφλεκ και Ματ Ντέιμον απέκτησαν τα δικαιώματα για την ταινία μετά από σκληρή μάχη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.