Τον πολυβραβευμένο τους δίσκο «Αγκάθθιν» παρουσιάζουν οι Monsieur Doumani

Το κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani παρουσιάζει την Τετάρτη, 13 Ιουνίου στις 20:30 στο κοινό της Αξιοθέας την τρίτη και ήδη πολυβραβευμένη δισκογραφική του δουλειά με τον συμβολικό τίτλο «Αγκάθθιν» που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες και πραγματεύεται όσο ποτέ προηγουμένως, τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ.

Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση, μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττονται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους. Μουσικά επιμηκύνεται η διάθεση για πειραματισμό τόσο συνθετικά και ενορχηστρωτικά όσο και ηχητικά, ανακαλύπτοντας καινούργιες σχέσεις και ισορροπίες σε μελωδία, ρυθμό, αρμονία και χροιά, ενώ η μουσική γλώσσα κτίζεται πάνω στις συντεταγμένες της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής εμβολιασμένης όμως με στοιχεία από πολλά άλλα είδη όπως η ροκ, μπλουζ, χιπ-χοπ, ψυχεδέλεια, μπάλκαν κλπ.

Ο δίσκος «Αγκάθθιν» περιέχει σχεδόν αποκλειστικά συνθέσεις των τριών μελών του σχήματος και φιλοξενεί γνωστούς μουσικούς όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Μιχάλης Τερλικκάς, ο ράπερ JUΛIO, ο Αλέξανδρος Γαγάτσης κ.ά.

Διοργανωτής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Οδό Αξιοθέας 8 στη Λευκωσία είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:28

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.