Φεστιβάλ μουσικής για εκκλησιαστικό όργανο

Φεστιβάλ μουσικής για εκκλησιαστικό όργανο παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στις 18, 19 και 20 Απριλίου, αντίστοιχα, με μαέστρο τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή, Jens Georg Bachmann, και σολίστ τον Eugenio Maria Fagiani στο εκκλησιαστικό όργανο.


 
Ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου αναφέρει ότι οι συναυλίες διοργανώνονται «σε συνεργασία με την Κουστωδία των Αγίων Τόπων – Καθολική Εκκλησία των Λατίνων της Κύπρου και υπό την αιγίδα του Εκπροσώπου της Λατινικής Καθολικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων».
 
Τη σειρά συναυλιών στηρίζει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο. Τεχνική υποστήριξη παρέχεται από τον κατασκευαστή εκκλησιαστικών οργάνων, Tamburini.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το εκκλησιαστικό όργανο ως βιρτουόζο μουσικό όργανο δεν είναι και τόσο γνωστό στο κυπριακό κοινό, μια και, με τις ρίζες του στην εκκλησιαστική μουσική της δυτικής Ευρώπης, είναι σχεδόν ανύπαρκτο στις λειτουργίες της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».
 
Προσθέτει ότι στις αρχές του 2017, ο σολίστ των συναυλιών, Ιταλός οργανίστας, Eugenio Maria Fagiani, υπήρξε ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που εμφανίστηκε στη Συρία από την αρχή του πολέμου στη χώρα πριν από έξι χρόνια.
 
Στις συναυλίες θα ακουστούν έργα των J. Haydn, T. Albinoni  και J. B. Vanhal.
 
Στη Λευκωσία, η συναυλία της 18ης Απριλίου, πραγματοποιείται στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού, στη Λεμεσό την Πέμπτη 19 Απριλίου, η συναυλία φιλοξενείται στην Καθολική Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, ενώ ο κύκλος συναυλιών κλείνει στη Λάρνακα την Παρασκευή 20 Απριλίου στην Καθολική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας των Χαρίτων.
 
Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:30.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:30

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.