Τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη

To «Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου 1950-2000» πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Κώστα Φέρρη, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής σημειώνοντας ότι ο τιμώμενος είναι «ένας μοναδικός, αντισυμβατικός δημιουργός με πολύπλευρο έργο και ανήσυχο πνεύμα, που άφησε το στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο, από τη δεκαετία του ΄60 μέχρι και σήμερα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «στη μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία του Κώστα Φέρρη συμπεριλαμβάνονται διακρίσεις, συνεργασίες και συμμετοχές σε τοπικούς και διεθνείς πολιτιστικούς φορείς, παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνώρισης, στοιχεία τα οποία καθιστούν το έργο του αξιόλογο και την προσφορά του ανεκτίμητη».

Πρόσθεσε ότι «τόσο οι ταινίες του όσο και οι τηλεοπτικές σειρές του στην ΕΡΤ έγραψαν ιστορία στην Ελλάδα του 20ου αιώνα ενώ η συγκλονιστική του ταινία ‘Ρεμπέτικο’, μνημείο για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους Έλληνες γενικότερα, κέρδισε, μεταξύ άλλων, και την Αργυρή Άρκτο, το 1984 στο Βερολίνο».

Για το «Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου 1950-2000», ο κ. Καδής είπε ότι «με την ποικιλομορφία των προβολών του, προσκαλεί το κοινό και κυρίως τους νέους να γνωρίσουν τον ελληνικό κινηματογράφο και ταυτόχρονα σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, μέσα από ταινίες σπάνιες, ταινίες σταθμούς, που κατάφεραν να διεισδύσουν και στον διεθνή χώρο.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, για όλα όσα έχει προσφέρει και του ευχήθηκε «να συνεχίσετε να ενδυναμώνετε τον πολιτισμό μας με το εμπνευσμένο και δημιουργικό σας έργο» ενώ συνεχάρη και τους συντελεστές και εμπνευστές του προγράμματος «Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου 1950-2000».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία του Κώστα Φέρρη, "Ρεμπέτικο"

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.