Υποδοχή νέων εθνοφρουρών με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την Κύπρο

Το Υπουργείο Άμυνας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένες στον Μάριο Τόκα, για την υποδοχή των νέων εθνοφρουρών στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 11 Αυγούστου 20217, μουσική βραδιά, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων της Φρουράς Λάρνακας, στην Πλατεία της Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην Ορόκλινη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε ο γιός του Μάριου Τόκα, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Τιμήθηκε, επίσης, η Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων-Συζύγων Εθνοφρουρών, καθώς και οι κοινότητες που συνέβαλαν στη διοργάνωση.

Στη μουσική βραδιά προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν και οι γονείς των εθνοφρουρών, ενώ προσφέρθηκε φαγητό και ποτό που εξασφαλίστηκε από ιδιώτες χορηγούς.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Άμυνας, καλωσορίζοντας του νέους εθνοφρουρούς και, απευθυνόμενους παράλληλα στους γονείς, ανέφερε ότι η ηγεσία της Ε.Φ. βρίσκεται δίπλα στους εθνοφρουρούς και «θέλουμε να είναι περήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα». Είπε χαρακτηριστικά ότι η 14μηνή θητεία, αλλά και οι ευκαιρίες που πλέον έχουν για να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, καθιστούν τον χρόνο αυτό χρήσιμο και παραγωγικό, αλλά και μια σημαντική εμπειρία που θα τους προσφέρει ένα μεγάλο παράσημο που θα κουβαλούν για όλη τους τη ζωή.

Ανάλογες μουσικές βραδιές θα ακολουθήσουν στο Ακάκι και την Ποταμιά, στις 8 και 10 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Κύριος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και κύριοι υποστηρικτές η Pizza Hut και η Carlsberg. Συνδράμουν επίσης τοπικοί χορηγοί, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το ΡΙΚ.

Οι διοργανώσεις αυτές, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας, θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις Φρουρές της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:37

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.