Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια με το καλύτερο εμπορικό σήμα

Οι μοναρχίες είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός για τη σύγχρονη εποχή, ωστόσο παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς ειδικά σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου η βασιλική οικογένεια αποτελεί από μόνη της ένα παγκόσμιο brand name.

Μαθήματα διαφήμισης έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ που χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο κρατάει πάντα σε ενδιαφέρον τους ανθρώπους ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι υπήκοοί της.
Σε όλα τα μαθήματα και συνέδρια μάρκετινγκ ο αγαπημένος όρος για τον χώρο της διαφήμισης είναι η «αφήγηση». Στην ουσία είναι σημαντικό ένα προϊόν να μπορεί να μεταφέρει μέσα από τη διαφήμισή του μία ιστορία και αυτό είναι που έχει καταφέρει η βρετανική βασιλική οικογένεια.
Από μόνη της η Ελισάβετ είναι brand: ρούχα παστέλ, το σχήμα των καπέλων της, λίγο άσχημη, η αγάπη για στα σκυλιά και με ένα σύζυγο κομφορμιστή που τώρα βγαίνει από το προσκήνιο αυτός και το καυστικό του χιούμορ.
Βέβαια, η βασιλική οικογένεια συνεχίζει να διατηρεί όλα τα παραδοσιακά τελετουργικά σε όλες τις άκρες του βασιλείου, από τους εορτασμούς επετείων μέχρι και της γέννησης ενός παιδιού.
Πάντως, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt η μοναρχία μόνο ωφέλη έχει αποφέρει στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς κάθε χρόνο στα ταμεία του βασιλείου μπαίνουν περί τα 500 εκατ. λίρες από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα για να δουν από κοντά το παλάτι.
Βεβαίως στην ιστορίας της βασιλικής οικογένειας υπήρξαν και οι κρίσεις: Μια νύφη που έκλεψε από την οικογένεια τα φώτα της δημοσιότητας και κατέκτησε τις καρδιές του λαού, αλλά που δυστύχησε στο γάμο της, έχοντας ένα τραγικό τέλος που κλόνισε τα θεμέλια της μοναρχίας.
Ένας γιος που παντρεύτηκε τη λάθος γυναίκα και προσπαθεί να ζήσει δίνοντας αναφορά συνεχώς για το τι κάνει στον νέο του γάμο, αλλά κι ένας εγγονός που στην πρώτη του νιότη φόρεσε και φωτογραφήθηκε με την ναζιστική στολή, προσβάλλοντας την ιστορία του λαού του και που τώρα διατηρεί σχέση με μία διαζευγμένη ηθοποιό του Χόλιγουντ.
Όμως, και παρά τα σκαμπανεβάσματα το brand της οικογενειακής επιχείρησης «Windsor» στέκεται αλώβητο και τώρα έρχεται η νέα γενιά για να διηγηθεί τις δικές της ιστορίες με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ να δίνουν νέο αέρα στη βασιλική οικογένεια και το μέλλον της ως εμπορικό σήμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:26

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.