Oι Ιταλοί ετοιμάζονται για τη δεύτερη φάση με τη μερική επιστροφή στην καθημερινότητα

Η Ιταλία πρόκειται να μπει, αύριο, στη "δεύτερη φάση", με μερική επιστροφή στη γνωστή της καθημερινότητα. Τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες, ουσιαστικά, θα γυρίσουν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, θα "ξανασηκώσουν ρολά" ο οικοδομικός τομέας, η βιομηχανία της μόδας, η επιπλοποιεία και εκείνη των αυτοκινήτων. Το λιανικό εμπόριο, αντιθέτως, πρόκειται να λάβει το αναγκαίο "πράσινο φως" σε δυο εβδομάδες. Από αύριο τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δίνουν στους πελάτες έτοιμο φαγητό και ροφήματα, υπό τον όρο ότι θα καταναλώνονται μόνον στο σπίτι.

Η επιστροφή στην πλήρη λειτουργία τους, θα γίνει την 1η Ιουνίου. Δεν αποκλείεται, όμως, σε περιοχές της χώρας με περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων (κυρίως στον Νότο) το σύνολο των καταστημάτων να μπορέσει να λειτουργήσει, τελικά, νωρίτερα απ`ό,τι προβλέπει το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης της Ρώμης.

Παραμένει σε ισχύ, πάντως, η υπεύθυνη δήλωση, την οποία οι Ιταλοί πρέπει να υπογράφουν σε κάθε έλεγχο αστυνομικών ή καραμπινιέρων. Στο εξής, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να πηγαίνουν στην δουλειά, για λόγους υγείας, για έκτακτες, σοβαρές ανάγκες και για να επισκέπτονται ανθρώπους με τους οποίους διατηρούν "μόνιμη αισθηματική σχέση".

Μετά από πολλές αμφιβολίες, αποσαφηνίσθηκε ότι θα επιτρέπεται η συνάντηση με συζύγους, συντρόφους, συγγενείς μέχρι και έκτου βαθμού, αρραβωνιαστικές και αρραβωνιαστικούς, αλλά όχι με φίλους. Η ιταλική Κυβέρνηση, τέλος, ζητά από όποιον μπορεί, να συνεχίσει την τhλε-εργασία, να κρατά πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μετακινείται -όταν αυτό είναι δυνατόν- με τα πόδια, με ποδήλατο ή ακόμη και με πατίνι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:27

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.