Η Ελισάβετ ακύρωσε τους κανονιοβολισμούς για τα γενέθλιά της για 1η φορά

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε την ακύρωση των κανονιοβολισμών για τα 94α γενέθλιά της την προσεχή Τρίτη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα 68 χρόνια της βασιλείας της. 


Μια πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ανέφερε στον διαπιστευμένο συντάκτη του ITV Kρις Σιπ ότι: “όλες οι αλλαγές είναι 'σύμφωνες με τις επιθυμίες της Αυτής Μεγαλειότητας'. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δε θα υπάρξει επίσημη παρέλαση γενεθλίων. "Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της Αυτής Μεγαλειότητας με κανέναν 'ιδιαίτερο τρόπο' φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού" τονίστηκε

Τυχόν βιντεοκλήσεις μεταξύ μελών της οικογένειας θα είναι ιδιωτικές. Η βασίλισσα είναι στο Ουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ στο Νόρφολκ, ενώ ο Χάρι στο Λος Άντζελες.

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνουν, κανονικά κανόνια χρησιμοποιούνται από στρατιώτες για τον εορτασμό των γενεθλίων.

Η βασίλισσα έχει δύο γενέθλια κάθε χρόνο. Τα πραγματικά της είναι στις 21 Απριλίου, ενώ τα «επίσημα» διεξάγονται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:41

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.