Γαλλία: Στους 860 οι νεκροί, 20.000 τα κρούσματα

Στους 186 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 860, κάτι που συνιστά αύξηση περίπου 28%, την ώρα που η Γαλλία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού της.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 19.856, δηλαδή αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τον Βεράν, 2.082 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Είκοσι ηλικιωμένοι πέθαναν σε οίκο ευγηρίας, στους πέντε οι γιατροί που υπέκυψαν τις τελευταίες ημέρες

Η ανατολική Γαλλία εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα: είκοσι τρόφιμοι ενός οίκου ευγηρίας στη Βοζ πέθαναν, καθώς και τέσσερις γιατροί της περιοχής, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) και η νομαρχία της Βοζ έκαναν λόγο για τον θάνατο 20 ανθρώπων που «πιθανόν συνδέεται» με την ασθένεια Covid-19.

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται 163 ηλικιωμένοι.

Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία: οι νεκροί ανέρχονται στους 860 και περισσότεροι από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στα θύματα περιλαμβάνονται και πέντε γιατροί, οι τέσσερις εκ των οποίων (ένας γυναικολόγος και τρεις παθολόγοι) εργάζονταν στην ανατολική Γαλλία. Ο πέμπτος ήταν ένας 67χρονος γιατρός από την Κομπιέν, στα βόρεια του Παρισιού, ο οποίος εργαζόταν στα επείγοντα και ήταν εκείνος που είχε αναλάβει τους πρώτους ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:15

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.