Απορρίπτουν κατηγορηματικά τη χρήση μεταναστών για πολιτική πίεση οι 27

Οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών που συνέρχονται σήμερα εκτάκτως στο Ζάγκρεμπ, μετά από την προώθηση από την Τουρκία εκατοντάδων μεταναστών στα χερσαία σύνορα της ΕΕ στον Έβρο, αναμένεται να απορρίψουν έντονα "τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης από την Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς" και να επαναλάβουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, ή όποιο άλλο Κ-Μ επηρεαστεί από την πρακτική αυτή, σύμφωνα με προσχέδιο κειμένου συμπερασμάτων που διοχετεύθηκε στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει δει το ΚΥΠΕ, οι 27 αναφέρουν ότι αναγνωρίζοντας την αυξημένη μεταναστευτική επιβάρυνση και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σοβαρή της ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα της Τουρκίας και απορρίπτει έντονα τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης από την Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι "τα Κράτη Μέλη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΕ και το Διεθνές Δίκαιο. Στο ίδιο κείμενο η ΕΕ επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου κατάσταση μαζί με τη Βουλγαρία, την Κύπρο και όποια άλλα Κράτη Μέλη ενδέχεται να επηρεαστούν παρομοίως. Θα αναφέρεται επίσης η στενή συνεργασία με τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων για το θέμα των ροών.

Το προσχέδιο αναφέρει ότι στην Idlib, η πρόσφατη και συνεχιζόμενη επίθεση του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δημιουργεί ανείπωτο ανθρώπινο πόνο. Το Συμβούλιο ζητεί την επείγουσα αποκλιμάκωση της κρίσης και ξεκαθαρίζεται ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να επιχειρούν παράνομη διέλευση από ξηρά ή θάλασσα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.