Έκκληση για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λιβύη απηύθυνε ο Μπορρέλ

Έκκληση για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λιβύη και επιστροφή όλων των μερών στο τραπέζι του διαλόγου, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορρέλ.



Συγκεκριμένα, στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρεται ότι "η κλιμάκωση της βίας στην Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων της Τρίτης στο λιμάνι, προκαλεί περαιτέρω ανθρώπινα δεινά στους αμάχους" και "αυτό πρέπει να σταματήσει επειγόντως".

"Όλα τα μέρη πρέπει να σεβαστούν πλήρως την εκεχειρία που συμφώνησαν, να απέχουν από οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική δράση και να επιστρέψουν στον πολιτικό διάλογο για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη", σημειώνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

"Πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τη διαδικασία του Βερολίνου και την έγκριση του ψηφίσματος 2510 (2020) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι συνομιλίες στη Γενεύη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε τα μέρη να προχωρήσουν σε ταχεία αποκλιμάκωση και να δεσμευτούν σε μια βιώσιμη εκεχειρία", τονίζει ο Ζ.Μπορρέλ.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη στήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ στη Λιβύη και στις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών Ghassan Salamé να εφαρμόσει τη δήλωση του Βερολίνου ως τη μόνη διέξοδο από την κρίση της Λιβύης", καταλήγει.

Πηγή:  (KYΠΕ/ΘΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.