Μαυροβούνιο:Υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα 2/3 των πολιτών

Τα 2/3 των πολιτών του Μαυροβουνίου (ήτοι ποσοστό 66,4%) υποστηρίζουν την ιδέα της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 26,7% αντιτίθεται σ' αυτήν, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία De Facto Consultancy σε δείγμα 1.014 ατόμων, για λογαριασμό της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το έγκλημα και η διαφθορά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία.
«Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα και απάντησαν η ανεργία και η έλλειψη θέσεων εργασίας. Ακολουθούν η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της De Facto Consultancy, Ολιβέρα Κόμαρ, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας.
Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι το 1/4 των πολιτών (76,2%) θα υποστηρίξει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν διεξαχθεί δημοψήφισμα, ενώ το 20% των ερωτηθέντων θα την καταψηφίσει. Το 53,3% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το Μαυροβούνιο θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2025, ενώ το 10,4% πιστεύει ότι το Μαυροβούνιο δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας στους πολιτικούς του Μαυροβουνίου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Μαυροβούνιο Άιβο Όβαρ, με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι «οι πολίτες επιθυμούν ευημερία, κράτος δικαίου, εξάλειψη της διαφθοράς και περισσότερες ευκαιρίες για τη νεολαία. Το μήνυμα προς τους πολιτικούς του Μαυροβουνίου είναι ότι στην ΕΕ λύνουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου που απαιτείται και στο Μαυροβούνιο».
Από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το Μαυροβούνιο έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει ανοίξει 32 από τα συνολικά 33 κεφάλαια διαπραγματεύσεων.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:59

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.