Η ΕE ζητά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα το τέλος των βομβαρδισμών που διεξάγουν οι συριακές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και να υπάρξει ανθρωπιστική πρόσβαση στους πληθυσμούς της περιοχής.

"Οι βομβαρδισμοί και άλλες επιθέσεις κατά των πολιτών στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν", αναφέρει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανακοίνωση.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί επειγόντως από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια", πρόσθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε αυτή τη δήλωση που υπογράφει μαζί με τον αρμόδιο Επίτροπο για την ανθρωπιστική βοήθεια Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Την ίδια ώρα η Γαλλία επανέλαβε το αίτημά της για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους συνιστούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν χθες, Τετάρτη, στη στρατηγική πόλη Σακαρέμπ παρά το τελεσίγραφο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υποχωρήσουν.

Πρωτοφανείς φονικές μάχες σημειώθηκαν μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συριακών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία και προκάλεσαν τριβές μεταξύ της 'Αγκυρας και της Μόσχας, της συμμάχου της Δαμασκού.

"Η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων οδήγησε στο τυφλό μακελειό εκατοντάδων πολιτών. Οι επιθέσεις συνεχίζουν να περιλαμβάνουν πολιτικούς στόχους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε ιατρικές εγκαταστάσεις και σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας", δηλώνουν οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

"Τα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι στη βορειοδυτική Συρία είναι απαράδεκτα", επιμένουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση. Ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα είναι η αξιόπιστη πολιτική λύση χωρίς αποκλεισμούς, την οποία διευκολύνει ο ΟΗΕ".

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί έχουν εκτοπιστεί σε άλλες περιοχές που έχει ανακτήσει η Δαμασκός, ζουν στην περιοχή της Ιντλίμπ.
Σχεδόν 500.000 εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των μαχών τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ.
 

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.