Βρετανία: Αναμνηστικά νομίσματα για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε χθες, Κυριακή,  μια νέα σειρά αναμνηστικών νομισμάτων για το Brexit, αξίας 50 πενών, καθώς η προηγούμενη παρτίδα αχρηστεύτηκε όταν άλλαξε η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημείο καμπής στην Ιστορία μας και αυτό το νόμισμα σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Σαγίντ Τζαβίντ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η καθυστέρηση του Brexit από τις 31 Οκτωβρίου στις 31 Ιανουαρίου είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί στο χυτήριο η αρχική παρτίδα σχεδόν 1 εκατομμυρίων κερμάτων της μισής λίρας που επάνω είχαν χαραγμένη.

Το νέο κέρμα με τη σωστή ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρει την επιγραφή «Ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα έθνη» και χαραγμένη ημερομηνία Brexit την 31η Ιανουαρίου. Περίπου 3 εκατομμύρια κέρματα θα κυκλοφορήσουν σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή, και επιπλέον 7 εκατομμύρια αργότερα μέσα στο έτος.

Η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου. Μια μεταβατική περίοδος τότε αρχίζει, που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, δίνοντας χρόνο στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν τη μελλοντική τους σχέση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:12

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.