Μάλτα: Παραίτηση Μουσκάτ ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της Μάλτας ζητά η αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που βρίσκεται στην χώρα ως αποστολή έκτακτης κατάστασης.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Τζόζεφ Μουσκάτ και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Όουεν Μπονίτσι.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Σοφί Ιντ Βελντ, ζήτησε από τον Μαλτέζο πρωθυπουργό να ακυρώσει τα σχέδιά του για παραίτηση μετά από έναν μήνα.

Ο ίδιος ο Μουσκάτ επιμένει ότι θα μείνει στη θέση του μέχρι το κυβερνών κόμμα των Εργατικών να αναδείξει τον διάδοχό του.

"Γιατί επιμένει ο πρωθυπουργός να μένει στη θέση του; Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω αυτή την πολύ τραγική περίοδο για την χώρα μας και να λύσουμε τα συστημικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα."
Ρομπέρτα Μέτσολα
ευρωβουλευτής Μάλτας (ΕΛΚ)

 

Η Μάλτα βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή εδώ και δύο χρόνια, μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλίτσια, που είχε κατηγορήσει πολιτικούς και επιχειρηματίες για διαφθορά.

Ως συμμμέτοχος στη δολοφονία της Γκαλίτσια έχει συλληφθεί ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Μάλτας, ο Γιόργκεν Φένετς. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εντολή δόθηκε από πρώην μέλη της κυβέρνησης Μουσκάτ.

"Ακόμα και δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της, ρίχνει κυβερνήσεις. Αν ποτέ αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για τη δολοφονία της, αλλά για όλες τις δημοσιογραφικές της έρευνες, θα είναι μόνο χάρη σε αυτη. Ούτε χάρη στην αστυνομία, ούτε χάρη στα δικαστήρια, στην αντιπολίτευση, και σίγουρα όχι χάρη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς."
Άντριου Γκαλίτσια
γιος δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαλίτσια
 
Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.