Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο

Η Uber, η εταιρία μίσθωσης οχημάτων με οδηγό, έχασε σήμερα την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, αφού οι ρυθμιστικές αρχές εντόπισαν ένα «σχήμα αδυναμιών» σε θέματα ασφάλειας. Η απόφαση υπόκειται σε έφεση.

Μια αλλαγή στα συστήματα της Uber επέτρεψε σε οδηγούς που δεν είχαν λάβει άδεια να ‘φορτώνουν’ τις φωτογραφίες τους σε λογαριασμούς άλλων οδηγών, με αποτέλεσμα να μπορούν να παίρνουν επιβάτες ως εάν να ήταν οι οδηγοί στους οποίους είχε μισθωθεί η διαδρομή, ανέφερε η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL). Αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 14.000 διαδρομές.

Η Uber ανακοίνωσε αμέσως ότι θα υποβάλει έφεση. Η διαδικασία αναμένεται να περιλαμβάνει νομική δράση και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες, επιτρέποντας ενδιαμέσως στους περίπου 45.000 οδηγούς της στο Λονδίνο να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, παρά τη λήξη της άδειας της Uber σήμερα.

Η TfL ανέφερε ότι «εντόπισε ένα σχήμα αδυναμιών της εταιρίας περιλαμβανομένων σοβαρών παραβιάσεων που έθεταν τους επιβάτες και την ασφάλειά τους σε κίνδυνο».

«Παρά την αντιμετώπιση ορισμένων από τα ζητήματα αυτά, η TfL δεν έχει εμπιστοσύνη πως παρόμοια ζητήματα δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον, κάτι που την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η εταιρία δεν είναι κατάλληλη προς το παρόν» να διαθέτει άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.