Ενεντήντα σταθερές και 20 κινητές κάμερες στους δρόμους

Ενενήντα σταθερές και είκοσι κινητές κάμερες ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθούν στους δρόμους της Κύπρου, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, εκφράζοντας την ελπίδα όπως αυτές τοποθετηθούν το 2020.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την «Ημέρα της Αστυνομίας» που διοργανώθηκε φέτος στην Πάφο, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το θέμα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στους δρόμους βρίσκεται στο στάδιο των προσφορών. Εξέφρασε μάλιστα την ευχή όπως με την νέα χρονιά και στα μέσα του 2020, η Αστυνομία να είναι έτοιμη να τις εγκαταστήσει.

Όπως εξήγησε, η τοποθέτηση των καμερών αναμένεται να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια που καταβάλει η Αστυνομία Κύπρου για την μείωση των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και των θανατηφόρων.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο 2007 που αποδεδειγμένα - όπως είπε - είχαν μειωθεί οι τροχαίες συγκρούσεις και τα αδικήματα στο 53% .

Ευελπιστούμε, συνέχισε, “με αυτή την προσπάθεια αλλά και με όλες τις προσπάθειες που καταβάλει η Αστυνομία Κύπρου, να είμαστε σε θέση να μιλούμε πλέον για συστηματική και μεγάλη βελτίωση των τροχαίων συγκρούσεων”.

Ευελπιστώ είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ότι με την συνεργασία του κοινού, γιατί τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συνεργασία του κοινού - όπως σημείωσε - ότι θα μπορέσουν να μειώσουν τουλάχιστον τις τροχαίες συγκρούσεις.

Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό των τροχαίων συγκρούσεων με το τέλος της χρονιάς που πλησιάζει, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε πως υπάρχουν οι στατιστικές και οι αριθμοί, που βρίσκονται σ’ ένα καλό επίπεδο, αλλά δεν τους ικανοποιεί. "Οι αριθμοί όσον αφορά τις τροχαίες συγκρούσεις και κυρίως τις θανατηφόρες μπορεί να είμαστε πιο πίσω από την περσινή χρονιά αλλά αυτό δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε", συμπλήρωσε.

Αντίθετα, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν αυτούς τους δύο τελευταίους μήνες του έτους να μην έχουμε κανένα άλλο θανατηφόρο δυστύχημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:37

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.