Παραμένει προφυλακιστέος ο οδηγός του φορτηγού του Έσσεξ

Υπό κράτηση μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο, που ορίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου, θα παραμείνει ο Μο Ρόμπινσον, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού ψυγείου στο οποίο η αστυνομία του Έσεξ στην Αγγλία εντόπισε 39 πτώματα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρόμπινσον εμφανίστηκε το πρωί με βιντεοσύνδεση ενώπιον δικαστή στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ. Φορώντας στολή κρατούμενου άκουσε να απαγγέλλονται μία προς μία οι κατηγορίες σε βάρος του.

Ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός αντιμετωπίζει 39 κατηγορίες ανθρωποκτονίας, κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση και για ξέπλυμα χρήματος.

Κατά την πεντάλεπτη πρωινή διαδικασία ο ίδιος απλώς επιβεβαίωσε τα στοιχεία ταυτότητάς του και τη διεύθυνσή του. Η επόμενη εμφάνισή του θα γίνει στο κεντρικό δικαστικό μέγαρο του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Έσεξ επιβεβαίωσε ότι ένας 23χρονος Βορειοϊρλανδός που συνελήφθη για ξεχωριστό αδίκημα στο λιμάνι του Δουβλίνου από την ιρλανδική αστυνομία αποτελεί «αντικείμενο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για τα 39 θύματα.

Σύμφωνα με τις βέλγικες αρχές, πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού που μετέφερε στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε το κοντέινερ-ψυγείο πριν το ταξίδι του έως το λιμάνι του Πέρφλιτ στο Έσεξ.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση, οι 38χρονοι Τόμας και Τζοάνα Μάχερ, τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του φορτηγού και ένας 48χρονος, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση.

Παράλληλα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατονομάζουν πλέον οκτώ από τα πιθανά θύματα, όλα από το Βιετνάμ. Ήδη στην ασιατική χώρα έχουν πραγματοποιηθεί τεστ DNA σε μέλη των οικογενειών των πιθανολογούμενων θυμάτων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.