Γερμανία: Ανησυχία για τουρκική πρόθεση εισβολής στη Συρία

Την ανησυχία τους για την πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλλει στη βόρειο Συρία, εξέφρασαν εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε –μεταξύ άλλων- «με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις κινήσεις της Τουρκίας και την ανησυχία μας για το θέμα αυτό την έχουμε τονίσει επανειλημμένα στην Άγκυρα, η οποία και γνωρίζει τις θέσεις μας».

Εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, αναφερόμενη στο ίδιο ζήτημα, σημείωσε ότι «οι προθέσεις αυτές της Τουρκίας ίσως έχουν ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, μια κλιμάκωση που θα έχει και ανθρωπιστικές συνέπειες. Αυτό που χρειάζεται η Συρία είναι να μπει ένα τέλος στη βία και κινήσεις που θα συμβάλλουν στη σταθερότητα στην περιοχή».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαίωσε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ στην Άγκυρα «η τουρκική πλευρά έθεσε το θέμα αυτό στη συζήτηση, ενώ ο Γερμανός ΥΠΕΣ διεμήνυσε ότι το Βερολίνο θα έχει πρόβλημα με μια τέτοια κίνηση. Όμως, ο κ. Ζεεχόφερ δεν έχει την αρμοδιότητα να συζητήσει ένα τέτοιο θέμα, θέμα της συζήτησης ήταν το μεταναστευτικό, να εξετάσουμε δηλαδή το που η Τουρκία χρειάζεται βοήθεια, όχι όμως μια εισβολή της Τουρκίας στη Συρία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.