Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %12 %437 %2019 %12:%Σεπ

Χάος αναμένεται να προκαλέσει ένα άτακτο Brexit

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντιμέτωπη με αυξήσεις τιμών σε συγκεκριμένα τρόφιμα και καύσιμα, σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, χάος στους δρόμους και τις μετακινήσεις, διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις θα βρεθεί η Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση άτακτου Brexit.

Αυτές οι εικόνες χάους αποτυπώνονται σε επίσημο έγγραφο το οποίο υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα χθες η βρετανική κυβέρνηση έπειτα από ψηφοφορία στην αρχή της εβδομάδας.
Πρόκειται για το ίδιο καταστροφικό σενάριο, το οποίο διέρρευσε στις αρχές Αυγούστου από τους «Times» του Λονδίνου, αλλά τότε η κυβέρνηση απέρριπτε και κατηγορούσε για τη διαρροή δυσαρεστημένους πρώην υπουργούς.
Ο αρμόδιος για το συντονισμό αντιμετώπισης του Brexit υπουργός Μάικλ Γκόουβ είπε ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθεί ανανεωμένη ανάλυση που θα αποτυπώνει μία καλύτερη εικόνα λόγω της αυξημένης προετοιμασίας από την κυβέρνηση Τζόνσον.
Οι Εργατικοί τονίζουν ότι το έγγραφο αποδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους της πολιτικής του Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τον να παραδεχθεί στον βρετανικό λαό ότι δεν υπήρξε ειλικρινής για τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Την ίδια ώρα, και παρά την απαίτηση του Κοινοβουλίου που ψήφισε νόμο που υποχρεώνει την κυβέρνηση να δημοσιεύσει όλα τα στοιχεία της επικοινωνίας που σχετίζονται με το κλείσιμο της Βουλής, η Ντάουνιγνκ Στριτ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να το κάνει.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής