«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει την αναστολή της Βουλής το Εφετείο του Εδιμβούργου

Ως μία «σκανδαλώδη» περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα αποδεκτά κριτήρια συμπεριφοράς των κρατικών αρχών περιγράφει την αναστολή εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου το σκεπτικό της απόφασης του εφετείου στο Εδιμβούργο, που έκρινε «παράνομη» τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Τζόνσον.

Οι δικαστές αποδίδουν στην αναστολή δύο στόχους: «Να αποτραπεί ή να παρεμποδιστεί το κοινοβούλιο από το να κάνει την εκτελεστική εξουσία να λογοδοτήσει και να από το να νομοθετήσει σχετικά με το Brexit και να επιτραπεί στην εκτελεστική εξουσία να επιδιώξει μία πολιτική no deal στο Brexit χωρίς περαιτέρω κοινοβουλευτική παρεμβολή».

Η απόφαση καταλήγει συμπερασματικά ότι η αναστολή του κοινοβουλίου ήταν «παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη και χωρίς ισχύ».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε εκφράζοντας απογοήτευση και σημειώνοντας ότι η διακοπή λειτουργίας της Βουλής είναι «ο νόμιμος και απαραίτητος τρόπος» για να προετοιμαστεί μία «δυνατή νομοθετική ατζέντα».

Προανήγγειλε την προσφυγή της κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ και η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον ζήτησαν την άμεση ανάκληση των βουλευτών και συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου, τουλάχιστον μέχρι την οριστική απόφαση του Ανωτάτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:28

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.