Στυλιανίδης-Μογκερίνι για Παγκ. Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας

"Κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτίει φόρο τιμής στη δέσμευση εκείνων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως, καθώς οι ανθρωπιστικοί εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν κινδύνους εξακολουθούν να αυξάνονται", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση για την "παγκόσμια ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας 2019", ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στην κοινή τους δήλωση ο Επίτροπος και η Ύπατη Εκπρόσωπος αναφέρουν ότι "ο αδιαμφισβήτητος σεβασμός του διεθνούς δικαίου, η ασφάλεια και η ασφάλεια των ανθρωπιστικών εργαζομένων και η απρόσκοπτη πρόσβαση τους σε όσους έχουν ανάγκη αποτελούν μεγάλη ανησυχία για την ΕΕ".

"Το 2019 είναι επίσης ένα έτος κλειδί για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, καθώς σηματοδοτεί την 70ή επέτειο των Συμβάσεων της Γενεύης", σημειώνουν. 

Η Ύπατη Εκπρόσωπος και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, ξεκαθαρίζουν ότι "οι παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις για την προστασία των αμάχων, προστασία των ανθρωπιστικών και ιατρικών εργαζομένων".

"Η βία κατά των ανθρωπιστικών εργαζομένων επηρεάζει τους αμάχους και αποτρέπει εκατομμύρια ανθρώπων από τη λήψη βοήθειας", σημειώνουν. 

"Η σωτηρία των ζωών δεν πρέπει να κοστίζει ζωές", προειδοποιούν. 

"Περίπου 400 εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν πέσει θύματα σοβαρών επιθέσεων το 2018, καθιστώντας το δεύτερο χειρότερο έτος στην ιστορία", τονίζουν και διευκρινίζουν ότι "πάνω από το ένα τρίτο από αυτούς σκοτώθηκαν και το άλλο τρίτο απήχθη".

"Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε αυτούς τους αφοσιωμένους ανθρωπιστές και να υποστηρίξουμε την ασφάλεια και την ασφάλειά τους. Η ανεξαρτησία, η ουδετερότητα και η αμεροληψία είναι οι αρχές στις οποίες βασίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια", τονίζουν. 

"Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανθρωπιστική βοήθεια. Η προώθηση της αρχής της ανθρωπιστικής βοήθειας και ο σεβασμός του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου παραμένει στον πυρήνα της διεθνούς δέσμευσής μας", καταλήγουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.