Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία στην Βρετανία

Ολοκληρώθηκε το χθες βράδ η διαδικασία των προεκλογικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Συντηρητικό Κόμμα έτσι ώστε τα μέλη του κόμματος σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου να μπορέσουν να θέσουν ερωτήματα στους δύο υποψήφιους διαδόχους της Τερέζα Μέι.

Η 16η και τελευταία τέτοια εκδήλωση για τους Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ διεξήχθη στο ανατολικό Λονδίνο.

Ο κ. Τζόνσον, που παραμένει το μεγάλο φαβορί, επανέλαβε ότι το Brexit θα υλοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως του αν θα έχει προκύψει νέα συμφωνία με την ΕΕ.

Ο κ. Χαντ συμφώνησε ότι το Brexit πρέπει να συντελεστεί, επιμένοντας πάντως ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί μια νέα μικρή αναβολή αν διαφαίνεται προοπτική συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.

Ο Μπόρις Τζόνσον για πρώτη απέκλεισε κατηγορηματικά, μετά από παραίνεση από το ακροατήριο, μία εκλογική συμμαχία με το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ. Πάντως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χαντ απέρριψαν την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον πριν από την υλοποίηση του Brexit.

Στο ερώτημα αν θα αποφάσιζε ως πρωθυπουργός να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου ώστε να μην εμποδιστεί από τους βουλευτές ένα πιθανό ‘no deal’, ο κ. Τζόνσον απέφυγε για ακόμα μία φορά να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Απάντησε ότι είναι βέβαιος πως μπορεί να επιτύχει εγκαίρως μια συμφωνία με την ΕΕ που θα γινόταν αποδεκτή από το κοινοβούλιο.

«Αν υπάρξει άρνηση να συμβιβαστούν, αν δεν αλλάξουν ούτε τελεία ή ούτε γιώτα από αυτή τη συμφωνία αποχώρησης, τότε προφανώς δε θα έχουμε επιλογή από το να βγούμε με διαφορετικούς όρους και αυτό θα κάνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Τζόνσον.

Ο κ. Χαντ σχολίασε ότι «δε θα ήταν σωστό» να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου, εκφράζοντας επίσης πίστη ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Αμφότεροι οκ διεκδικητές της πρωθυπουργίας έχουν πει ότι η συμφωνία αποχώρησης ως έχει πρέπει να θεωρείται «νεκρή», ιδίως όσο δεν αφαιρείται ή δεν αλλάζει το λεγόμενο ‘backstop’ για την αποφυγή σκληρών συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαλλαγεί από αχρείαστους κανονισμούς της ΕΕ μετά από το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον έφερε μαζί του στο βήμα της εκδήλωσης μία καπνιστή ρέγγα από τη Νήσο του Μαν και το πλαστικό περιτύλιγμά της που «επιβάλλουν» οι Βρυξέλλες στους εμπόρους αλιείς.

«Αχρείαστη οικονομική επιβάρυνση για τους αλιείς και ζημιά για το περιβάλλον», σχολίασε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, πριν πολιτικοί σχολιαστές επισημάνουν ότι η Νήσος του Μαν στη Θάλασσα της Ιρλανδίας δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά ούτε και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα. Ο νικητής θα ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης. Την Τετάρτη η Τερέζα Μέι θα υποβάλει επισήμως την παραίτησή της στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία λόγο αργότερα θα αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον επόμενο πρωθυπουργό.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:32

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.