Η Φινλανδία στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Φινλανδία αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου και ανέπτυξε τις προτεραιότητες της φινλανδικής Προεδρίας που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019. Ο Άντι Ρίνε δήλωσε πως όραμα του είναι ένα βιώσιμο μέλλον, σε μια βιώσιμη Ευρώπη.

«Για τη σοσιαλιστική φινλανδική κυβέρνηση, η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για τους επόμενους 6 μήνες. Βασικά, όποια χώρα βρίσκεται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθορίζει την ατζέντα όλων των συναντήσεων που έχουν υπουργοί και ηγέτες κρατών. Για τους Φινλανδούς, κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί πως θα είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2050. Βεβαίως κάποιοι ευρωβουλευτές, εδώ στο Στρασβούργο εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε συζήτησε το ζήτημα μαζί τους και άκουσε τις απόψεις τους» μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews, Τζακ Πάροκ.
«Αναλαμβάνοντας την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμευόμαστε πως θα πετύχουμε την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050. Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για τα βασικά σημεία αυτού του σχεδίου μέχρι τα τέλος του 2019. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Πρέπει να απαντήσουμε στις αγωνίες των πολιτών, γι αυτό θα υπάρξει εκτενής διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο Άντι Ρίνε.
«Οι Φινλανδοί θα προσπαθήσουν να προωθήσουν την περιβαλλοντική τους ατζέντα, δίνοντας προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027. Έχουν όμως και άλλες προτεραιότητες. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι η κοινωνική δικαιοσύνη θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων υπουργών και πρωθυπουργών. Θέλουν ακόμη να προχωρήσουν υποθέσεις που αφορούν το κράτος δικαίου και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εναντίον της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοίχημα και για άλλες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Κατά τη διάρκεια της φινλανδικής προεδρίας θα ζήσουμε και το Brexit, εφόσον τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου. Οπότε, οι Φινλανδοί θα χειριστούν αυτό το περίπλοκο ζήτημα και βεβαίως το ενδεχόμενο μια νέας παράτασης εφόσον το Λονδίνο ζητήσει κάτι τέτοιο» μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews, Τζακ Πάροκ.
Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:35

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.