Ο ΟΑΥ δηλώνει ικανοποιημένος στις 5 εβδομάδες εφαρμογής του ΓΕΣΥ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη εκφράζει ικανοποίηση όσον αφορά τις πρώτες πέντε εβδομάδες εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας, σημειώνοντας πως μέρα με τη μέρα τόσο οι πολίτες, όσο και οι συμβαλλόμενοι παροχείς εξοικειώνονται περισσότερο με την χρήση του ΓεΣΥ και προσβλέπει στη συνεργασία τόσο των συμβεβλημένων παροχέων και κυρίως των δικαιούχων για την ορθολογική χρήση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας του ΓεΣΥ.


 
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός τις πρώτες πέντε εβδομάδες λειτουργίας του Συστήματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 237.359 επισκέψεις εκ των οποίων οι 190.373 πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικούς ιατρούς και οι 46.986 σε ειδικούς ιατρούς.
 
Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ 637.000 δικαιούχοι και έχουν συμβληθεί περισσότεροι από 1.159 ιατροί.  Συγκεκριμένα, έχουν συμβληθεί 384 προσωπικοί ιατροί για ενήλικες, 123 παιδίατροι και 652 ειδικοί ιατροί εκ των οποίων 216 είναι ειδικοί ιατροί του ιδιωτικού τομέα και 436 ειδικοί ιατροί που εργάζονται στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).  Επιπρόσθετα έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό 476 φαρμακεία, 146 κλινικά εργαστήρια και 15 ακτινοδιαγνωστικά κέντρα.
 
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας συνεχίζει με πολύ εντατικούς ρυθμούς την παρακολούθηση της εφαρμογής και την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν ώστε να γίνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι απαραίτητες διορθώσεις/αναβαθμίσεις του συστήματος πληροφορικής και παράλληλα προσβλέπει στη συνεργασία τόσο των συμβεβλημένων παροχέων αλλά κυρίως των δικαιούχων για την ορθολογική χρήση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας του ΓεΣΥ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:42

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.