Αρχίζει η επίσημη αναμέτρηση των επίδοξων πρωθυπουργών στη Βρετανία

Πραγματοποιείται το απόγευμα η πρώτη επίσημη προεκλογική αναμέτρηση μεταξύ υποψηφίων για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας στη Βρετανία.

Έξι από τους συνολικά δέκα υποψηφίους θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ εαυτών ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Οι Συντηρητικοί βουλευτές θα ψηφίσουν το πρωί της Πέμπτης στον πρώτο γύρο της διαδικασίας, την οποία επιβλέπει το αρμόδιο κομματικό όργανο, η Επιτροπή 1922.

Οι Άντρια Λέντσομ, Σάτζιντ Τζάβιντ και Ντόμινικ Ράαμπ, που υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου έστω και χωρίς συμφωνία και οι Μάικλ Γκόουβ, Τζέρεμι Χαντ και Μαρκ Χάρπερ που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει νέα καθυστέρηση στο Brexit για να αποτραπεί το ‘no deal’ θα προσπαθήσουν να προσεταιριστούν τους συναδέλφους τους βουλευτές. Ο καθένας θα έχει στη διάθεσή του 20 λεπτά για να μιλήσει.

Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι, Μπόρις Τζόνσον, Έσθερ ΜακΒέι, Ρόρι Στιούαρτ και Ματ Χάνκοκ αναμένεται να συμμετάσχουν σε ανάλογη διαδικασία την Τετάρτη.

Σήμερα εγκαινιάζουν την προεκλογική τους εκστρατεία η κα Λέντσομ, ο Μαρκ Χάρπερ και ο Ρόρι Στιούαρτ.

Το φαβορί της διαδικασίας, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, θα παρουσιάσει τη δική του εκστρατεία την Τετάρτη. Για την ώρα, πάντως, κατηγορείται από ορισμένους ανθυποψηφίους του ότι «κρύβεται», καθώς μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της κούρσας διαδοχής που ανεπισήμως έχει αρχίσει εδώ και εβδομάδες έχει παραχωρήσει μόνο μία συνέντευξη, στους Sunday Times.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τζόνσον έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των περισσότερων εκ των Συντηρητικών βουλευτών που έχουν πάρει θέση δημοσίως.

Μέχρι στιγμής 56 βουλευτές έχουν πει ότι στηρίζουν τον κ. Τζόνσον. Ακολουθούν οι Μάικλ Γκόουβ και Τζέρεμι Χαντ με τη στήριξη 30 βουλετών, ο Ντόμινικ Ράαμπ με 21, ο Σάτζιντ Τζάβιντ με 18, ο Ματ Χάνκοκ με 13 και οι υπόλοιποι έπονται με τη στήριξη οκτώ βουλευτών έκαστος.

Οι βουλευτές του κόμματος θα καταλήξουν σε μία τελική δυάδα υποψηφίων, οι οποίοι θα τεθούν στο τέλος στην κρίση των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.