Με επισημότητα η υποδοχή Τραμπ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Δεκτός με κάθε επισημότητα έγινε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια προσγειώθηκαν στον κήπο του παλατιού με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One.

Τους προϋπάντησαν αρχικά ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ενώ στη συνέχεια τους υποδέχθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η άφιξη του Αμερικανού Προέδρου χαιρετίστηκε με συνολικά 185 κανονιοβολισμούς από το Green Park και τον Πύργο του Λονδίνου, αριθμός αυξημένος από το συνηθισμένο λόγω της συμπλήρωσης χθες 66 ετών από τη στέψη της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά από τις αμοιβαίες συστάσεις μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας και των ανώτερων μελών προσωπικού του βασιλικού οικοκυριού από τη μία πλευρά και των συνοδών του προεδρικού ζεύγους από την άλλη, οι δύο κεφαλές κρατών ξαναβγήκαν στον κήπο για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Ακολούθησε η επιθεώρηση από τον Πρόεδρο Τραμπ του τιμητικού αγήματος που απαρτιζόταν από λόχο της φρουράς Γρεναδιέρων και στη συνέχεια η ανάκρουση του βρετανικού εθνικού ύμνου.

Μετά από το ιδιωτικό γεύμα που θα παραθέσει η βασίλισσα στους επισκέπτες θα ακολουθήσει επίσκεψη σε έκθεση έργων τέχνης εντός του παλατιού.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Αβαείο του Γουέστμινστερ και θα καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν γίνει δεκτός με τη σύζυγό του για τσάι από τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης στο Clarence House.

Αργά το βράδυ η μέρα θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο με 170 προσκεκλημένους προς τιμή του Πρόεδρου των ΗΠΑ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρόεδρος Τραμπ θα εκφωνήσουν ομιλίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:19

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.