Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %603 %2019 %16:%Μαϊ

A. Κεττής: Oι Ευρωπαίοι πολίτες να απαντήσουν στις δυνάμεις που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να δώσουν μία σαφή απάντηση σε εκείνες τις δυνάμεις που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κεττής επικαλέστηκε τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Μανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπογράμμισε ότι πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του, ενώ εθνικιστής είναι αυτός ο οποίος τρέφει μίσος για το γείτονά του.
Αναφέρθηκε σε τηλεφωνήματα που δέχθηκε από πρέσβεις κρατών, οι οποίοι εξέφρασαν παράπονα και ζήτησαν διευκρινίσεις σε σχέση με αναφορές που έγιναν στο δημόσιο διάλογο για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εκλογές. Αναφορές είπε ο κύριος Κεττής, οι οποίες μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν.
Ο Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι μετά την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν, η Άγκυρα αξίωσε όπως οι Τουρκοκύπριοι πάρουν τις δύο από τις έξι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, είπε, με το νόμο Κασουλίδη για αυτόματη εγγραφή των Τουρκοκυπρίων στους εκλογικούς καταλόγους.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο