Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %17 %809 %2019 %21:%Μαϊ

Βίντεο με τον ακροδεξιό Αυστριακό Αντικαγκελάριο προκαλεί πολιτικό σεισμό στη χώρα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στην Αυστρία βίντεο, το οποίο και ανάρτησαν στις ιστοσελίδες του το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ και η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, όπου φαίνεται ο Αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, Χανς Κρίστιαν Στράχε, να συνομιλεί με εκπρόσωπο Ρώσου ολιγάρχη για παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος του.

Η βιντεοσκόπηση έγινε τον Ιούλιο του 2017 από κρυφή κάμερα, σε έπαυλη του ισπανικού νησιού Ίμπιζα, ενώ στις συζητήσεις συμμετέχει και ο σημερινός Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους.

Στο βίντεο, εκπρόσωπος Ρώσου ολιγάρχη αναφέρει στους Αυστριακούς πολιτικούς πως θέλει να επενδύσει στη χώρα 250 εκατομμύρια ευρώ, ως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι Αυστριακοί πολιτικοί της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Επίσης, της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα.

Το βίντεο με την συνομιλία είναι διάρκειας έξι ωρών και παρά το γεγονός ότι η Ρωσίδα λέει επανειλημμένα πως το χρήμα που θέλει να επενδύσει είναι «μαύρο», οι Αυστριακοί πολιτικοί δεν δείχνουν να έχουν κανέναν ενδοιασμό.

Να θυμίσουμε πως στην Αυστρία κυβερνά συνασπισμός του δεξιού Λαϊκού κόμματος, με Καγκελάριο τον Σεμπάστιαν Κουρτς, με το κόμμα των ακροδεξιών (FPO) και Αντικαγκελάριο τον εικονιζόμενο στο βίντεο, Χανς Κρίστιαν Στράχε.

Σε απάντηση του στο βίντεο, ο Αυστριακός Αντικαγκελάριος αναφέρει πως επρόκειτο για μια καθαρή ιδιωτική συνάντηση, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα και σε περίοδο διακοπών, όπου είχε ρεύσει αρκετό αλκοόλ, με αποτέλεσμα να έχουν «υπάρξει και κάποιες λεκτικές υπερβολές».

Πηγή: ΑΠΕ