Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %09 %456 %2019 %12:%Μαϊ

Ισχυρή δήλωση στήριξης προς την Κυπριακή Δημοκρατία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ισχυρή δήλωση στήριξης προς την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής που άρχισε το μεσημέρι στη Ρουμανία.


Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ, Θάνος Αθανασίου, μετέδωσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, αναμένεται να δημοσιοποιήσει την ενημέρωση στην οποία θα προβεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης για τις τουρκικές ενέργειες, εκφράζοντας στήριξη και πλήρη αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, η τοποθέτηση Τούσκ θα είναι ακόμη ισχυρότερη από αυτή της Φεντερίκα Μογκερίνι.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντόναλντ Τούσκ αναμένεται να προειδοποιήσει την Τουρκία πως επαν συνεχίσει τις ενέργειες της, τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο, χωρίς να διευκρινίζονται συγκεκριμένα βήματα που θα ληφθούν σε επίπεδο Βρυξελλών.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συναντήσεις ενημέρωσης και συντονισμού, τόσο με τον κύριο Τούσκ, όσο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζιαν Κλωντ Γιούνκερ, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ενώ συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος.Σύνταξη:Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %09 %458 %2019 %13:%Μαϊ