Βενεζουέλα: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από ICG

Αντίθεση στη χρήση βίας και έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη Βενεζουέλα κάνει η Διεθνής Ομάδα Επαφής για τη Βενεζουέλα.

Η Διεθνής Ομάδα Επαφής για τη Βενεζουέλα (ICG, στην οποία μετέχει και η ΕΕ δια της Υπάτης Εκπροσώπου Φ.Μογκερίνι) επιβεβαιώνει την υποστήριξή της για μια πολιτική, ειρηνική, δημοκρατική και κατοχυρωμένη από λύση σε σχέση με την κρίση στη Βενεζουέλα, "ιδιοκτησίας" της χώρας, στο πλαίσιο του Συντάγματος, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα.
Σύμφωνα με την ICG, τα τρέχοντα γεγονότα επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα και την επείγουσα ανάγκη μιας τέτοιας πολιτικής λύσης. "Η κρίση επιδεινώνεται και επιδεινώνει την ήδη έντονη ανθρωπιστική κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας", αναφέρει η Διεθνής Ομάδα Επαφής.
Η Διεθνής Ομάδα Επαφής εκφράζει έντονα την αντίθεσή της στη χρήση βίας και ζητεί τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση από τα όργανα ασφαλείας, ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω βλάβη στον λαό της Βενεζουέλας.
"Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες όλων των πολιτών Βενεζουέλας πρέπει να γίνονται σεβαστά", προειδοποιεί η ICG. "Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης και οι ηγέτες των κομμάτων πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν το πολιτικό τους έργο χωρίς φόβο, αντίποινα ή τιμωρία. Πρέπει να αποκατασταθεί η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι", αναφέρουν τα μέλη της Διεθνούς Ομάδας.
Η ICG  θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες υπέρ της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στη Βενεζουέλα, μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βενεζουέλας. Από την άποψη αυτή, θα συνεδριάσει σε υπουργικό επίπεδο στις 6 και 7 Μαΐου στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συντονισμό με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:55

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.