Πρώτα μαλακό Brexit ή εκλογές και μετά δημοψήφισμα, αποφάσισαν οι Εργατικοί

Το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία επαναδιατύπωσε τη θέση του σε ό,τι αφορά την πιθανότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit μετά από μία τεταμένη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου.

Παρά τις πιέσεις των φιλοευρωπαίων στο κόμμα να υιοθετηθεί το δεύτερο δημοψήφισμα ως προτεραιότητα στο μανιφέστο ενόψει των ευρωεκλογών, η Εθνική Εκετελεστική Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει τη μέχρι τώρα επίσημη θέση των Εργατικών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι οι Εργατικοί θα επιδιώξουν ένα εναλλακτικό Brexit από αυτό που προτείνει η Συντηρητική κυβέρνηση, με παραμονή σε μια τελωνειακή ένωση και στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

Εάν αυτό το «μαλακό» Brexit δεν καταστεί δυνατό και αν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν πρόωρες εκλογές, τότε το κόμμα θα υποστηρίξει τη «λαϊκή ψήφο», δηλαδή το δεύτερο δημοψήφισμα.

Εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή επαναβεβαιώνεται ότι οι Εργατικοί είναι το μοναδικό κόμμα που εκπροσωπεί τους οπαδούς τόσο του Brexit όσο και της παραμονής στην ΕΕ. «Εργαζόμαστε για να ενώσουμε τη χώρα μετά από το χάος και την κρίση που δημιούργησαν οι Τόρις», πρόσθεσε.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που στο σύνολό τους υποστηρίζουν το δεύτερο δημοψήφισμα, έσπευσαν να επισημάνουν ότι αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως το Εργατικό Κόμμα υποστηρίζει το Brexit.

Η απόφαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής είναι επαναδιατύπωση της θέσης που είχε υιοθετηθεί στο συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο.

Παρά τις αρχικές ήπιες ή και θετικές αντιδράσεις από βουλευτές των Εργατικών που συγκαταλέγονται στην πτέρυγα των λεγόμενων Remainers, αναμένεται να υπάρξουν επικρίσεις απο τους πιο ακραιφνείς πολέμιους του Brexit κατά του ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος θεωρείται ότι έχει τον έλεγχο της Επιτροπής.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:55

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.