Brexit: Στη βάση νομοθεσίας θα ζητηθεί παράταση

Νόμος του βρετανικού κράτους είναι πια η παράταση της διαδικασίας του Brexit, ώστε να αποφευχθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων νομοσχέδιο που υποχρεώνει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ζητήσει νέα παράταση του Άρθρου 50 για το Brexit.
Το νομοσχέδιο είχε υποβληθεί την περασμένη εβδομάδα από διακομματική ομάδα βουλευτών, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης.
Πέρασε από όλα τα στάδια της νομοθετικής διαδικασίας τόσο στη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και στη Βουλή των Λόρδων με υπερ-κατεπείγουσα διαδικασία συνολικά μόλις τριών ημερών.
Η Τερέζα Μέι έχει ζητήσει ήδη νέα αναβολή του Brexit από τους Ευρωπαίους εταίρους. Ωστόσο, ο νέος νόμος αποτελεί εγγύηση ότι η Βρετανία δε θα φύγει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή - εκτός αν την υποχρεώσουν οι Ευρωπαίοι.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήδη με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει ζητήσει να οριστεί ως νέα ημερομηνία για το Brexit η τριακοστή Ιουνίου.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπέβαλε νομοθέτημα που ορίζει την  23η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και Εργατικού Κόμματος για ένα κοινό σχέδιο για το Brexit, θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι εργατικοί επιμένουν για τελωνειακή ένωση κάτι που παραμένει κόκκινη γραμμή για τους συντηρητικούς.

Σε Γερμανία - ΓΑλλία η Μέι

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και η πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταβαίνει για επαφές αρχικά στο Βερολίνο και στη συνέχεια στο Παρίσι.
Η Τερέζα Μέι συναντάται με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και ακολούθως είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.
Χθες, η Τερέζα Μέι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζιαν Κλωντ Γιούνκερ.
Οι Βρυξέλλες ευελπιστούν ότι θα αποδώσουν οι διακομματικές διαβουλεύσεις στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισιέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι θετική έκβαση αυτών των διαβουλεύσεων θα επιτρέψει μια συμφωνία με πιο φιλόδοξους όρους για τη μελλοντική σχέση Λονδίνου - Βρυξελλών.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.