Διαβουλεύσεις και σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Τερέζα Μέι

Έκτακτη συνάντηση με Υπουργούς της κυβέρνησής της είχε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, προκειμένου να αποτιμηθεί η νέα καταψήφιση της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ νωρίτερα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προσπαθήσει ξανά την ερχόμενη εβδομάδα να περάσει τη συνολική συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι η κα Μέι θα μπορούσε να θέσει ενώπιον των βουλευτών για μία τελευταία φορά τη συμφωνία της, αντιπαραθέτοντάς την με κάποιο τρόπο στο όποιο εναλλακτικό σχέδιο προκύψει από το δεύτερο γύρο των ενδεικτικών ψηφοφοριών επί προτάσεων για το Brexit, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Στον πρώτο γύρο των ενδεικτικών ψηφοφοριών την Τετάρτη οι βουλευτές απέρριψαν και τις οκτώ προτάσεις που τέθηκαν ενώπιόν τους. Η πρόταση για μια τελωνειακή ένωση με τους Ευρωπαίους, ωστόσο, καταψηφίστηκε με μόνο έξι ψήφους διαφορά.

Ευρωσκεπτικιστές υπουργοί, από την άλλη πλευρά, φέρονται να παροτρύνουν την κα Μέι να προκρίνει το ‘no deal’ έναντι μιας επιλογής «μαλακού» Brexit.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε τέσσερις φορές να αποκλείσει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών όταν του ζητήθηκε να ερμηνεύσει τη φράση της πρωθυπουργού ότι η Βουλή φτάνει στο τέλος των διαδικασιών που μπορεί να ακολουθήσει για το Brexit.

Ταυτόχρονα με τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο, κάποιες χιλιάδες υποστηρικτών του Brexit παρίστανται σε συλλαλητήριο έξω από το κοινοβούλιο. Απαιτούν έξοδο από την ΕΕ έστω και χωρίς συμφωνία, κατηγορώντας τους βουλευτές για «προδοσία» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016.

Κύριος διοργανωτής της συγκέντρωσης, όπου κατέληξαν διάφορες διαδηλώσεις που θα γιόρταζαν σήμερα την έξοδο από την ΕΕ, είναι το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP. Στο κοινό απευθύνθηκε μεταξύ άλλων το γνωστό ηγετικό στέλεχος της βρετανικής ακροδεξιάς Τόμι Ρόμπινσον.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποτιμά τον κίνδυνο ενός άτακτου Brexit. Παρόλα αυτά κάλεσε την ΕΕ να είναι ανοιχτή σε ένα πιθανό βρετανικό αίτημα για μεγάλης διάρκειας παράταση του Άρθρου 50.

Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός ΡΙΚ Λονδίνο 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:30

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου και θα αποδοθούν
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.