Γερμανία: απορρυπαντικό σε τρόφιμα νηπίων

Με απορρυπαντικό είχαν μολυνθεί - σκόπιμα - τρόφιμα που προσφέρθηκαν σε παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού στο Λεβερκούζεν, χωρίς ωστόσο τελικά να καταναλωθούν, καθώς η μυρωδιά ήταν έντονη και το πρόβλημα εντοπίστηκε άμεσα.

Για «θρασύτατη επιμόλυνση» τροφίμων τα οποία προορίζονταν για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών έκανε λόγο η Εκκλησία του Λεβερκούζεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η οποία είναι χορηγός του συγκεκριμένου σταθμού, στον οποίο φιλοξενούνται καθημερινά 60 παιδιά.
Όταν εντοπίστηκε αρχικά το πρόβλημα, θεωρήθηκε ότι υπεύθυνος είναι ο προμηθευτής του φαγητού. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου ωστόσο, η εκδοχή αυτή αποκλείστηκε και, όταν προέκυψε δεύτερο κρούσμα, το δείγμα ελέγχθηκε, για να εντοπιστούν ίχνη απορρυπαντικού, για το οποίο μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί σπρέι.
Η Εκκλησία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος μιας γυναίκας, η οποία εργαζόταν στην κουζίνα του σταθμού, ήταν παρούσα και στα δύο περιστατικά και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αν και είχε ειδοποιηθεί σχετικά, ενώ πλέον δεν εργάζεται στον παιδικό σταθμό. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν περισσότερα δείγματα φαγητού και θα σταλούν για ανάλυση.
Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Bild, είναι άγνωστο πόσο σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει στα παιδιά η ενδεχόμενη κατανάλωση των επιμολυσμένων τροφίμων. Καθώς ο δράστης παραμένει άγνωστος, κάποιοι γονείς επέλεξαν να αναζητήσουν άλλον παιδικό σταθμό, εγκαταλείποντας τον συγκεκριμένο.

Πηγή: nooz.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:39

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.