Το ΕΚ ζητά τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος Erasmus+

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος πανεπιστημιακών ανταλλαγών Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία 527 ψήφων (30 ψήφοι κατά), οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ μέτρων «που αποσκοπούν στην άρση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών εμποδίων» στα προγράμματα προσωρινών σπουδών σε μια ξένη χώρα.

Ο τριπλασιασμός των κεφαλαίων του προγράμματος Erasmus+, που ανερχόταν στα 15 δισεκ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, αναμένεται «να επιτρέψει σε έναν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων να συμμετάσχουν, προσαρμόζοντας τις υποτροφίες στις ανάγκες των συμμετεχόντων», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει τον Μάιο τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος αυτού ώστε να φθάσει τα 30 δισεκ. ευρώ για όλη την προαναφερόμενη περίοδο. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει τώρα να εξεύρουν μια συμφωνία μεταξύ τους για αυτό το σκέλος του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την πλευρά τους «αυξημένη υποστήριξη στην κινητικότητα, την προσαρμογή των μηνιαίων υποτροφιών και μια τακτική αναθεώρηση του κόστους ζωής και διαβίωσης».

«Άλλα ειδικά μέτρα υποστήριξης μπορεί να περιλαμβάνουν τη γλωσσική εκπαίδευση, τη διοικητική υποστήριξη ή τη δυνατότητα διαδικτυακής εκμάθησης», συνεχίζει το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι βοηθοί για τη φροντίδα των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί για μικρά παιδιά, οι αθλητές και οι προπονητές θα μπορούν επίσης στο εξής να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο.

«Το Erasmus+ δεν επιτρέπει μόνο να σπουδάσει κάποιος και να εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, αλλά βοηθά και στο να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ταυτότητα και να αυξηθούν οι ευκαιρίες σε όρους απασχόλησης», εκτίμησε ο εισηγητής του κειμένου, ο Σλοβένος ευρωβουλευτής (ΕΛΚ, δεξιά).

Δημοφιλές πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Erasmus+ ψηφίζεται κάθε επτά χρόνια. Μόνο για τη Γαλλία, ο προϋπολογισμός του Erasmus+ ανέρχεται στο 1,2 δισεκ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.