Ουτρέχτη: Ομολόγησε ο ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης

Την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου παραδέχτηκε ο άνδρας που κατηγορείται για τον φόνο τριών ανθρώπων σε τραμ της Ουτρέχτης την Δευτέρα.

Ο τουρκικής καταγωγής 37χρονος Γκοκμέν Τανίς, που κατηγορείται ότι διέπραξε την ένοπλη επίθεση της 18ης Μαρτίου ορμώμενος από τρομοκρατικά κίνητρα, υποστήριξε ότι έδρασε μόνος, έγινε γνωστό από τους Ολλανδούς εισαγγελείς, ενώ ερευνάται εάν είχε άλλους προσωπικούς λόγους.

«Ο ύποπτος ηλικίας 37 ετών δήλωσε ένοχος σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστή για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται» επισημαίνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε ένα δελτίο τύπου.

Οι εισαγγελείς δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ομολογία του Τανίς, επικαλούμενοι την κρισιμότητα της έρευνας, που συνεχίζεται.

Η κράτηση του 37χρονου, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό 7 ωρών τη Δευτέρα, παρατάθηκε σήμερα στις 2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η κράτησή του θα μπορούσε να παραταθεί στις 90 ημέρες.

Την ίδια ώρα, ένας 40χρονος, που τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, καθώς ο Τανίς είχε συλληφθεί στην οικία του, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία περί εμπλοκής του στην επίθεση, σημειώνουν οι εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.