Στο Λονδίνο για τα επόμενα βήματα στο Brexit η Τερέζα Μέι

Συναντήσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ με Υπουργούς της έχει το μεσημέρι η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στη διαδικασία του Brexit μετά από το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


 
Η κα Μέι δέχεται μεταξύ άλλων τον Υπουργό Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, τον Υπουργό Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ, τον υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία Τζούλιαν Σμιθ και τον πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Μπράντον Λιούις.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η κα Μέι θα περάσει το Σαββατοκύριακο εργαζόμενη στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.
 
Στη Βουλή των Κοινοτήτων, εν τω μεταξύ, ο Υφυπουργός Brexit Κουάσι Κουαρτένγκ επιβεβαίωσε μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών ότι η κυβέρνηση προτίθεται όντως να φέρει προς ψήφιση για τρίτη φορά τη συμφωνία του Brexit εντός της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να προσδιορίσει όμως την ημέρα.
 
Ο εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού είπε, εξάλλου, ότι η αποδοχή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του αιτήματος να επικυρωθούν οι πρόσθετες νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την ΕΕ για τον προσωρινό χαρακτήρα του ‘backstop’ συνιστούν επαρκή αλλαγή ουσίας στη συμφωνία του Brexit.
 
Η επισήμανση αυτή είχε ως παραλήπτη τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου, ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση την περασμένη εβδομάδα όταν είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι ο κανονισμός του σώματος δεν επιτρέπει δεύτερη ψηφοφορία επί πρότασης που έχει απορριφθεί εάν δεν έχουν γίνει αλλαγές ουσίας σε αυτή.
 
Ο κ. Κουαρτένγκ είπε παράλληλα ότι τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα υποβληθεί προς έγκριση στη Βουλή το νομοθέτημα που θα αλλάζει την ημερομηνία εξόδου του Brexit, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Ο Υφυπουργός άφησε να εννοηθεί επίσης ότι αν η συμφωνία του Brexit απορριφθεί εκ νέου από τους βουλευτές, τότε θα γίνουν διευθετήσεις για «ενδεικτικές ψηφοφορίες» επί άλλων πιθανών σεναρίων του Brexit.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πολλοί βουλευτές, ακόμα και από το Συντηρητικό Κόμμα, κατέκριναν την Πρωθυπουργό για το διάγγελμα της Τετάρτης με το οποίο επέρριψε την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Brexit αποκλειστικά στη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Μάλιστα ο βουλευτής των Εργατικών Τανμαντζίτ Ντέσι κάλεσε την κα Μέι να προσέλθει στη Βουλή για να απολογηθεί στους βουλευτές.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:44

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.