Ε.Ε : Μέτρα σύστασης Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας

Μέτρα για τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (European Innovation Council) λαμβάνει σήμερα η Κομισιόν, ενόψει της σχετικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης ​​και 22ας Μαρτίου σχετικά με την καινοτομία, τη βιομηχανία και την ανταγωνιστικότητα.



Συγκεκριμένα η Κομισιόν ανακοινώνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης του EIC για το 2019-2020, τα οποία θα καλύπτουν την αλυσίδα καινοτομίας και συγκεκριμένα τα έργα "pathfinder" για τη στήριξη προηγμένων τεχνολογιών από την ερευνητική βάση “accelerator” για τη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των ΜΜΕ να αναπτύξουν και να αυξήσουν τις καινοτομίες στο στάδιο όπου μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις. Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης “accelerator”, οι εταιρείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεικτή χρηματοδότηση (επιχορηγήσεις και ίδια κεφάλαια) έως και 15 εκατ. Ευρώ.

Η Κομισιόν ξεκίνησε το 2017 την πιλοτική φάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, καθιερώνοντας ανοικτούς διαγωνισμούς και προσωπικές συνεντεύξεις για τον προσδιορισμό και τη χρηματοδότηση των πλέον καινοτόμων νεοσύστατων επιχειρήσεων και των ΜΜΕ. Από τότε, 1276 ιδιαίτερα καινοτόμα σχέδια έχουν επωφεληθεί από μια συνολική χρηματοδότηση άνω των 730 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η Κομισιόν ανακοινώνει σημαντικά βήματα που θα ενισχύσουν τα υπόλοιπα δύο έτη της πιλοτικής φάσης του EIC:

Αναλυτικά, ο Επίτροπος Μοέδας ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα ορίσει 15 έως 20 "ηγέτες καινοτομίας" σε ένα συμβουλευτικό συμβούλιο του EIC για να επιβλέπει τον πιλοτικό EIC, να προετοιμάσει το μελλοντικό EIC και να προωθήσει το EIC σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πρωτοπόροι από ολόκληρο το οικοσύστημα καλούνται να υποβληθούν μέχρι τις 10 Μαΐου.
Θα προσλάβει ένα πρώτο σύνολο "διαχειριστών προγραμμάτων" με κορυφαία τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες για την παροχή πλήρους και άμεσης υποστήριξης για έργα. Η πρόσκληση για πρόσληψη θα δημοσιευθεί σύντομα.

Επίσης, σήμερα, η Κομισιόν ανακοινώνει 68 νέες επιχειρήσεις και ΜΜΕ που επιλέχθηκαν για συνολική χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. Ευρώ στο πλαίσιο του υφιστάμενου πιλοτικού προγράμματος EIC. Οι εταιρείες, για παράδειγμα, αναπτύσσουν μια τεχνολογία ηλεκτρονικών πληρωμών βασισμένη σε blockchain, νέες ενεργειακά αποδοτικές οθόνες και μια λύση για την καταπολέμηση του θορύβου της κυκλοφορίας (κατανομή των δικαιούχων ανά χώρα και τομέα).

Δεδομένης της αυξανόμενης οικονομικής σημασίας της πρωτοποριακής και αποδιοργανωτικής καινοτομίας και με βάση την πρώιμη επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος EIC, η Κομισιόν πρότεινε να διαθέσει 10 δισ. Ευρώ στο EIC στο πλαίσιο του Horizon Europe, του προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία για το 2021-2027.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:53

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.