Χαστούκι στην Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο

Επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας εισηγείται το Ευρωκοινοβούλιο μετά από έκθεση καταπέλτη με εισηγήτρια την Ολλανδή Ευρωβουλευτή, Κάτι Πίρι.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η Ευρωβουλευτής ευχαρίστησε το Ευρωκοινοβούλιο γιατί, όπως ανέφερε, έστειλε σαφές μήνυμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους Τούρκους δημοκράτες.
Παρουσιάζοντας, νωρίτερα την έκθεση, η κυρία Πίρι είπε ότι στην Τουρκία το κακό έγινε χειρότερο, κάνοντας λόγο για μαζικές παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού λόγου στη χώρα. Οποιεσδήποτε συστάσεις προς την Τουρκία, τόνισε, έχουν πέσει σε ώτα μη ακουόντων.

Αντίδραση Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Έντονα αντέδρασε η Τουρκία στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση, κάνει λόγο για μονόπλευρη και κάθε άλλο παρά αντικειμενική στάση που υιοθετεί το Ευρωκοινοβούλιο. Διαμηνύει, μάλιστα, ότι η συμβουλευτική απόφαση, όπως αναφέρει, δεν σημαίνει τίποτε για την Τουρκία.
Αναφέρει, ακόμη, ότι η στάση του Ευρωκοινοβουλίου προς την Τουρκία πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του διαλόγου, των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης Βρυξελλών-Άγκυρας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε στο Twitter ότι «πρόκειται για μια ανάξια, άκυρη και άνευ κύρους απόφαση». Αναφέρει, ακόμη, ότι η απόφαση αυτή καθιστά το Ευρωκοινοβούλιο έρμαιο της ακροδεξιάς ιδεολογίας.  Πηγή:

ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.