Νέα διορία για το Brexit ως το τέλος του μήνα ζήτησε η Μέι από τη Βουλή

Νέα ψηφοφορία στο τέλος του μήνα επί τροπολογιών για το τι δέον γενέσθαι ως προς το Brexit υποσχέθηκε στους Βρετανούς βουλευτές η Τερέζα Μέι, ζητώντας τους περισσότερο χρόνο για να κλείσει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ, με τροποποιήσεις επί του ‘backstop’.

Σε δήλωσή της στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες έχουν εισέλθει σε ένα «κρίσιμο στάδιο». Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως μια τροποποιημένη συμφωνία με την ΕΕ είναι δυνατόν να επιτευχθεί, αρκεί η βρετανική πλευρά να παραμείνει σταθερή και ψύχραιμη.

Είπε ότι η τροποποιημένη συμφωνία του Brexit θα έρθει προς έγκριση στην ολομέλεια όταν θα είναι έτοιμη, χωρίς όμως να δεσμευθεί ως προς το πότε θα γίνει αυτό.

Συμπλήρωσε πάντως ότι αν η συμφωνία δεν είναι έτοιμη νωρίτερα, τότε στις 26 Φεβρουαρίου θα προβεί η ίδια σε νέα δήλωση προς τη Βουλή των Κοινοτήτων και την επομένη, στις 27 του μήνα, οι βουλευτές θα μπορέσουν να συζητήσουν και να ψηφίσουν τροπολογίες που θα έχουν καταθέσει.

Σκοπός της κ. Μέι με την υπόσχεση νέας ψηφοφορίας σε δύο εβδομάδες είναι να αποτρέψει στη συνεδρίαση αυτής της Πέμπτης την ψήφιση βουλευτικών τροπολογιών που θα την περιορίζουν στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Η συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου, κατά την οποία οι βουλευτές θα μπορούν να πάρουν θέση για τα επόμενα βήματα στο Brexit, επιβεβαιώθηκε από την ίδια την πρωθυπουργό ότι θα πραγματοποιηθεί όπως είχε ανακοινωθεί.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε την πρωθυπουργό για «περισσότερες δικαιολογίες και περισσότερες καθυστερήσεις». Εκτίμησε ότι στόχος της κ. Μέι είναι να εξαντλήσει το χρόνο ώστε στο τέλος να «εκβιάσει» τους βουλευτές να αποδεχθούν τη συμφωνία της υπό το φόβο ενός άτακτου Brexit.

Την κάλεσε να αποκλείσει την περίπτωση του ‘no deal’ και να αποδεχθεί την πρόταση των Εργατικών για παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια τελωνειακή ένωση με τους Ευρωπαίους.

Απαντώντας η κα Μέι απέρριψε την πιθανότητα τελωνειακής ένωσης, λέγοντας ότι δε θα επέτρεπε στη χώρα να συνάπτει δικές της διεθνείς εμπορικές συμφωνίες.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.