Προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του Brexit η Λαγκάρντ

Για τις επιπτώσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ προειδοποίησε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, ανεξαρτήτως του τρόπου που θα γίνει το Brexit.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου του CNN, Ρίτσαρντ Κουέστ, ενώπιον της 7ης Συνόδου Παγκόσμιας Διακυβέρνησης​, στο Ντουμπάι, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι «για ένα πράγμα είμαι βέβαιη, η επιλογή υπέρ του Brexit δεν πρόκειται να είναι το ίδιο καλή με το να μην γινόταν Brexit».

«Ακόμη και αν τελειώσει καλά, ακόμη και αν υπάρξει μια ομαλή έξοδος στα πλαίσια της Τελωνειακής Ένωσης – όπως πολλοί υποστήριζαν εδώ και καιρό – ή μια βίαιη έξοδος στις 29 Μαρτίου χωρίς να δοθεί παράταση, δεν θα είναι όσο καλά είναι τώρα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν πρόσθετες τριβές.

Σε ερώτηση αν το Ταμείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κ. Λαγκάρντ είπε πως σημασία έχει να είναι προετοιμασμένες οι επιχειρήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα εξάλλου με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, το Brexit είναι ένα από τα τέσσερα «σύννεφα» πάνω από την παγκόσμια οικονομία.

Πέραν της αβεβαιότητας που προκαλείται λόγω Brexit, οι άλλοι λόγοι που ευθύνονται για τους πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, συνέχισε, οφείλονται στις εμπορικές εντάσεις και στην κλιμακούμενη επιβολή δασμών, στην περιστολή των δαπανών αλλά και στην ταχεία επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, η πολιτική βούληση προς όφελος του ευρύτερου συνόλου θα βοηθούσε αρκετά στο να ξεπεραστούν προβλήματα, όπως για παράδειγμα το ξεκαθάρισμα των όρων του εμπορίου.

Ερωτηθείσα αν «οι ΗΠΑ ακούνε», η κ. Λαγκάρντ είπε ότι αμφιβάλει, σημειώνοντας ωστόσο ότι επαφίεται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καθίσουν στο τραπέζι για να επιλύσουν αυτά τα θέματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:32

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.