Μακρόν: Η Γαλλία "χρειάζεται ηρεμία" ώστε να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς,

Η Γαλλία "χρειάζεται ηρεμία" ώστε να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, διαμήνυσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παραμονή της νέας κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων".

"Έδωσα μια απάντηση" στα αιτήματα που προέβαλαν οι διαδηλωτές, είπε ο Μακρόν από τις Βρυξέλλες, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής. "Ο διάλογος (...) δεν γίνεται με κατάληψη δημόσιων χώρων και με βιαιοπραγίες", πρόσθεσε. Τα "κίτρινα γιλέκα" οργανώνουν για αύριο την "Πέμπτη Πράξη" των κινητοποιήσεών τους, μετά από τέσσερα συνεχόμενα Σάββατα που οι διαδηλώσεις τους αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια σε όλη τη Γαλλία. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές όμως τάσσονται υπέρ της διακοπής των κινητοποιήσεων, με αφορμή και την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, την περασμένη Τρίτη. Ο Μακρόν επανέλαβε σήμερα ότι στο διάγγελμά του, την Δευτέρα, δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για να ανταποκριθεί στα "νόμιμα και ειλικρινή αιτήματα" των πολιτών. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι και η αύξηση, κατά 100 ευρώ, του κατώτατου μισθού. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης τους Γάλλους να μιλήσουν συμμετέχοντας στις ευρωεκλογές του Μαΐου και στις επόμενες εκλογές. Όμως "σε καμία περίπτωση, αυτό που έγινε δεν πρέπει να οδηγήσει στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών εκλογών που διεξήχθησαν πριν από 18 μήνες", πρόσθεσε. Για τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσε, είπε ότι δεν εκφράστηκαν "ανησυχίες" από τους Ευρωπαίους εταίρους του στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε "πεπεισμένη" ότι ο Μακρόν θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ είχε εκφράσει ανησυχία το πρωί για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή των μέτρων. "Δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε τις μελλοντικές γενιές για τα σημερινά αιτήματα του ενός ή του άλλου. Όλοι μας έχουμε πολιτικές ευθύνες, τόσο για το σήμερα όσο και για το μέλλον", τόνισε. 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.