Ταγιάνι και Αναστασιάδης καταδίκασαν την επίθεση στο Στρανσβούργο

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταδίκασε με απόλυτο τρόπο τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου και εξέφρασε βαθύτατη συμπαράσταση και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Γαλλίας, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Η τρομοκρατία αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ένωσής μας. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον φόβο και τον τρόμο να κυριαρχήσουν. Αντίθετα, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, ενισχύοντας τις προσπάθειές μας για εξάλειψη αυτού του ειδεχθούς φαινομένου» είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα πολύ δύσκολη, μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Στρασβούργου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δώδεκα. Έκανε λόγο για επίθεση κατά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του μοντέλου ζωής μας. «Οφείλουμε να αντιδράσουμε πράττοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν αν πληγώσουν τη δημοκρατία» είπε ο Αντόνιο Ταγιάνι και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Η δύναμη της ελευθερίας και της δημοκρατίας πάντα θα πατάσσει τη βία του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει κείμενο ψηφίσματος για τα αποτελέσματα των εργασιών της επιτροπής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης.

«Ως Ευρωπαίοι πολίτες και εκπρόσωποι των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων θα δώσουμε απάντηση συζητώντας για την Ευρώπη, την οποία πρέπει να αλλάξουμε όχι να καταστρέψουμε» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:55

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.