Ενίσχυση της συνεργασίας τους με την ΕΕ υποσχέθηκαν 4 Τούρκοι Υπουργοί

Ενίσχυση της συνεργασίας τους με την ΕΕ υποσχέθηκαν οι τέσσερις Τούρκοι Υπουργοί που συμμετείχαν στην πέμπτη συνάντηση της Ομάδας Δράσης για τις Μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσαν ότι θα εξαγγείλουν μεταρρυθμίσεις για το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι πολίτες της Τουρκίας αξίζουν του δικαιώματος να ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ χωρίς βίζα. “Αυτή είναι μια άδικη εφαρμογή. Με την αναγνώριση των νέων διαβατηρίων από την ΕΕ τα κριτήρια μειώθηκαν στα έξι. Συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα τις εργασίες μας θα περάσουμε στην εποχή της απελευθέρωσης της βίζας”, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να κάνουν εποικοδομητικά και αποφασιστικά βήματα με αποφασιστικό τρόπο. Όπως είπε η έναρξη διαπραγματεύσεων για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ θα ωφελήσει τόσο την ΕΕ όσο και την Τουρκία. Ανέφερε ακόμη ότι η επομένη συνάντηση της Τουρκίας με την ΕΕ προγραμματίζεται τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αξιολόγησαν τί είδους εργασίες μπορούν να κάνουν, λέγοντας ότι εκπλήρωσαν ήδη ένα από τα κριτήρια που αφορούσε την έκδοση διαβατηρίων νέας γενιάς μειώνοντας τα κριτήρια στα έξι. Ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία με την Europol είναι σημαντική και για την Τουρκία και για την ΕΕ. Για τη συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος επειδή ενώ η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μειώνοντας τη ροή προσφύγων κατά 97%, είναι υποχρεωμένη και η Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων έχουν γίνει σημαντικά βήματα, προσθέτοντας ότι υπάρχει σημαντική συνεργασία με το Ιράν, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και όλες τις χώρες γύρω τους στο θέμα του συστήματος των συνόρων.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το Έγγραφο Δικαστικής Μεταρρύθμισης το οποίο αποτελεί τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για το δικαστικό σύστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.