Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ ο Ι. Νικολάου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι Υπουργοί αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συμφωνήσουν για το κείμενο της πρότασης Κανονισμού για την καλύτερη πρόσβαση των διωκτικών αρχών σε ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία που τηρούνται από παρόχους που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, η οποία εξελίσσει περαιτέρω την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης.

Μέσω της πρότασης αυτής θα δίδεται η δυνατότητα στις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές να λαμβάνουν ευκολότερα και ταχύτερα τα ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται, περιλαμβανομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή εγγράφων που βρίσκονται στο υπολογιστικό νέφος, για την αποτελεσματικότερη διερεύνηση και δίωξη ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου.
Περαιτέρω, οι Υπουργοί θα συμφωνήσουν επί του κειμένου του Κανονισμού για την αποτροπή της διάδοσης τρομοκρατικού υλικού μέσω Διαδικτύου, μιας πρότασης η οποία θα βοηθήσει στον αποτελεσματικό εντοπισμό και την απομάκρυνση περιεχομένου που υποκινεί στη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων.

Στόχος της πρότασης, είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας, ενώ, παράλληλα, κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπόκειται σε σαφείς κανόνες που θα προβλέπουν αυστηρές κυρώσεις, προκειμένου να αποφεύγεται η κατάχρηση των υπηρεσιών της για τη διάδοση τρομοκρατικού περιεχομένου.

Επίσης, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα μέτρα καταπολέμησης των δικτύων διακίνησης ανθρώπων και ειδικότερα, επί του σχεδίου δράσης της ΕΕ κατά της λαθραίας διακίνησης μεταναστών (2015-2020).

Στόχος της συζήτησης είναι η έγκριση μιας δέσμης επιχειρησιακών δράσεων που να ενισχύουν τη συνέργεια μεταξύ των διαθέσιμων επιχειρησιακών εργαλείων, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εξωτερικών δυνατοτήτων που διαθέτει η ΕΕ, όπως για παράδειγμα, των αντιπροσωπιών της ΕΕ και των αποστολών/επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες.

Ο κ. Νικολάου επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.