Brexit:Το Παρίσι ετοιμάζεται για τελωνειακά μέτρα

Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα μέτρα, κυρίως όσον αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους και τους ελέγχους στα λιμάνια στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν.

"Ετοιμαζόμαστε για το υποθετικό σενάριο της μη επίτευξης συμφωνίας. Για αυτό το σενάριο, θα ετοιμάσουμε τελωνειακούς ελέγχους, κτηνιατρικά μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή και επίσης μέτρα για ελέγχους στα λιμάνια", δήλωσε η Μπορν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews. Χθες Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε να αγωνιστεί υπέρ του σχεδίου συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού της που ήταν αρμόδιος για το Brexit και άλλων υπουργών που έθεσε την στρατηγική της και τη θέση της σε κίνδυνο. Τον Οκτώβριο, ο Γάλλος υπουργός Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα τελωνεία, δήλωσε ότι η Γαλλία προσλαμβάνει επιπλέον 700 τελωνειακούς και δημιουργεί επιπλέον εγκαταστάσεις ελέγχου προετοιμαζόμενη για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

 
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:34

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος διενήργησε επίθεση εναντίον παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ
05:33
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.