Κοντά σε πρόταση δυσπιστίας κατά της Μέι οι Συντηρητικοί

Επιστολή προς το αρμόδιο κομματικό όργανο των Συντηρητικών με το οποίο ζητά τη διενέργεια ψηφοφορίας επί πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, υπέβαλε ο άτυπος επικεφαλής της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών βουλευτών των Τόρις Τζέικομπ Ρις-Μογκ.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει ψηφοφορία για τη διαδοχή της πρωθυπουργού στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να συγκεντρωθούν 48 επιστολές, δηλαδή επιστολές από το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις.

Ο επικεφαλής του αρμόδιου κομματικού οργάνου, της Επιτροπής 1922, δεν έχει επιβεβαιώσει κατά πόσο έχει συγκεντρώσει τις 48 επιστολές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, η Πρωθυπουργός καθαιρείται εφόσον την καταψηφίσει η πλειοψηφία των Συντηρητικών βουλευτών. Επί συνόλου 315 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος απαιτούνται 158 ψήφοι κατά της Τερέζα Μέι. Θεωρείται δύσκολο να συγκεντρωθεί αυτός ο αριθμός. Αν ωστόσο χάσει την ψηφοφορία η κα Μέι, τότε διενεργείται ψηφοφορία για το διάδοχό της, με την ίδια να αποκλείεται από την κούρσα διαδοχής.

Οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που έχουν ενωθεί υπό την ομάδα European Research Group, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Ρις-Μογκ δηλώνουν οργισμένοι από το περιεχόμενο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ.

Από το πρωί δύο υπουργοί, δύο υφυπουργοί και δύο κοινοβουλευτικοί ιδιωτικοί γραμματείς (η κατώτερη βαθμίδα πολιτικού αξιωματούχου στα βρετανικά υπουργεία) έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στη πρωθυπουργό δηλώνοντας τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.